Glutenfri pandekageopskrift

Jeg har skru­et neden­stå­en­de pan­de­ka­ge­op­skrift sam­men — den er base­ret på bog­h­ve­de­mel og majs­mel, så den skul­le ger­ne være glu­ten­fri. Der­u­d­over er der æg, soy­adrik, salt og olie i. Sim­pelt og nemt.

Opskrif­ten er modi­fi­ce­ret fra bag­si­den af Nuta­nas majs­pan­de­ka­ge­op­skrift, så den lig­ner en hel del.

Der bli­ver ca. 6–10 pan­de­ka­ger afhæn­gig af stør­rel­sen på pan­den. Det er min erfa­ring, at med den­ne opskrift bli­ver pan­de­ka­ger­ne gene­relt en smu­le tyk­ke­re og mere sti­ve end med den klas­si­ske hve­de­melsva­ri­ant.

Ingredienser

50 gram majs­mel

90–100 gram bog­h­ve­de­mel

3–4 dl soy­adrik

2 æg

2 tsk salt

1 spsk olie

kryd­de­ri­er efter ønske (peber, papri­ka, kar­de­mom­me, kanel, etc.)

Fremgangsmåde

Start med at røre soy­adrik og æg sam­men. Opløs evt. salt og andre kryd­de­ri­er heri.

Vej melet op og rør soya-ægge-blan­din­gen ud i mel­blan­din­gen. Uden klum­per. Rør til sidst oli­en i.

Hvis dej­en sta­dig føles meget tyk, da kan der røres mere væske i. Vand er en fin løs­ning.

Varm en pan­de op og put ger­ne en smu­le olie på den. Hæld pan­de­ka­ge­dej­en ud så tynd som muligt. Bag pan­de­ka­ger­ne lyse­bru­ne på hver side og nyd dem med fyld (tomatsovs, kødsovs, cho­ko­la­desovs, hon­ning, sirup, citron og suk­ker, etc.) efter ønske. Prøv evt. med en salt sovs til en sød pan­de­ka­ge­dej eller omvendt: en salt mad­pan­de­ka­ge til en sød sovs.

Vel­be­kom­me — og kom ende­lig med kom­men­ta­rer til opskrif­ten.