Musikken fra World of Goo gratis tilgængeligt

For snart 14 dage siden skrev jeg om spil­let Wor­ld of Goo til Nin­ten­do Wii. I går læste jeg så nyhe­den om, at Kyle Gab­ler — der er den ene del af spil­fir­ma­et 2D Boy, der har udgi­vet Wor­ld of Goo — har fri­gi­vet musik­ken fra Wor­ld of Goo til gra­tis down­lo­ad.

Musik­ken er hen­tet fra hele Kyle Gab­lers kar­ri­e­re som musi­ker og hen­ter inspira­tion i man­ge, MANGE for­skel­li­ge gen­rer. Som han selv skriver:

Influ­en­ces inclu­de Dan­ny Elf­man, Van­ge­lis, Ber­nard Her­r­mann, Hans Zim­mer, Ennio Mor­ri­co­ne, and all the big movie guys. I grew up liste­ning to them, and they remain a big influ­en­ce in eve­ryt­hing I wri­te.” — Kyle Gab­ler, http://kylegabler.com/WorldOfGooSoundtrack/

Men ikke nok med det. Der er også et num­mer, der oprin­de­ligt blev skre­vet til et spil til den før­ste Nin­ten­do 8‑bit kon­sol (NES).

18. My Vir­tu­al Wor­ld of Goo Corporation
Ori­gi­nal­ly writ­ten for a fri­end’s NES game Dik­ki Painguin.”

Jeg sid­der sta­dig og lyt­ter til musik­ken. Den min­der mig om stem­nin­gen i lydsi­den til spil­le­ne Worms og Can­non Fod­der. Jeg bli­ver helt nostal­gisk og kan kun sige “Tak, Kyle Gabler”.

Link: Wor­ld of Goo Sound­tra­ck hos Kyle Gab­ler fra 2D Boy.

Relaterede indlæg