Baconmuffins

Jeg fik lyst til at lave muf­fins, som ikke var søde og fandt den­ne opskrift i min muf­fins­bog fra Le Cor­don Bleu-seri­en. De er gode til brunch eller bare som mel­lem­må­l­tid.

Baconmuffins
Bacon­muf­fins
  • 200 g bacon­tern
  • 1 stort løg, fint­hak­ket
  • 375 g hve­de­mel
  • 3 tsk bage­pul­ver
  • en kniv­spids salt
  • 1 spsk frisk­hak­ket per­sil­le
  • 2 æg
  • 2½ dl mælk/soyamælk
  • 125 g smel­tet smør

210 gra­der i 20 min.

125 g smør smel­tes, brug noget af det til at smør­re muf­fin­s­for­men (med­min­dre du bru­ger en sili­ko­ne­form). Steg bacon, tag det op og lad det dryp­pe af på noget køk­ken­rul­le. Steg løg i bacon­fed­tet, til det er blødt og gyl­dent.

Mel og bage­pul­ver sig­tes ned i en stor skål, til­sæt salt. Til­sæt hak­ket per­sil­le. Lav en for­dyb­ning i mid­ten. Pisk æg og mælk sam­men og hæld det over de tør­re ingre­di­en­ser. Til­sæt også det smel­te­de smør samt bacon og løg. Rør dej­en sam­men med en dejs­kra­ber. Rør ikke for læn­ge, dej­en må ger­ne være klum­pet.

For­del dej­en i muf­fin­s­for­mens hul­ler. Bag kager­ne i 20 min. Prøv evt. med en kød­nål, om kager­ne er helt gen­nem­bag­te. Lad de fær­di­ge muf­fins hvi­le i for­men i ca. 5 min. inden de ven­des ud på en bage­rist.

Vel­be­kom­me!

6 Replies to “Baconmuffins”

Lukket for kommentarer.