Opskrift på svensk pølseret med pasta

I mit barn­doms­hjem lavede min far fra tid til anden en dej­lig svensk pøl­se­ret med spa­ghetti. I mange år tro­ede jeg, at svensk pøl­se­ret var med spa­ghetti og jeg blev dybt forun­dret, da jeg før­ste gang så en opskrift med kartoffelstykker.

For nylig købte vi en stor kasse grill­pøl­ser og opda­gede først bag­ef­ter, at deres hold­bar­hed var begræn­set. Vi skyndte os at pakke dem i pla­stikpo­ser og fryse dem ned for at kunne bruge dem senere. Blandt andet til svensk pølseret.

Svensk pølseret med pasta
Svensk pøl­se­ret med pasta

Det er åben­bart ret umu­ligt at finde en opskrift på svensk pøl­se­ret med pasta (spa­ghetti, maca­roni, lasag­ne­pla­der, etc.), så jeg har skruet en opskrift sam­men, som jeg gerne vil dele med jer. Opskrif­ten lig­ner (sjovt nok) meget dem, jeg har fun­det med kar­to­f­ler, men der er alli­ge­vel små forskelle.

Svensk pøl­se­ret med pasta

4 per­so­ner

 • 2 løg
 • 4 gril­l­me­di­ster eller 8 hotdogpølser
 • 1dl piske­fløde
 • nok pasta til at mætte 4 (5–600 gram?)
 • tomat­puré
 • ket­chup
 • 1 spsk paprika
 • salt og peber
 • 1 tsk eddike / fiskesauce

Skræl og skær løgene i styk­ker. Groft eller fint, småt eller stort, som du har lyst til. Snit også pøl­serne i styk­ker, der er til­pas mund­rette i størrelsen.

Sæt nu vand over i en gryde til pasta (evt. med en bou­il­lon­ter­ning) og en anden gryde over til at svitse løgene i — denne sid­ste gryde skal bru­ges til at blande det hele i til sidst, så vælg en stor. Når løgene er svit­set klare, så tag dem op og hæld paprika i gry­den, så det kan svit­ses sam­men med pøl­serne. Når pøl­serne har fået lidt farve og er var­met igen­nem, så hæld en ordent­lig klat tomat­puré og noget fløde i gry­den sam­men med de stegte løg. Lad det stå og simre ind­til sovsen har fået lidt kon­si­stens og smag det så til med salt, peber, eddike/fiskesauce eller andet godt. Hvis det er for tykt, kan der spæ­des til med lidt bou­il­lon­vand fra pasta eller blot lidt koldt vand fra hanen.

Når pastaen er klar, hæl­des van­det fra og den kogte pasta hæl­des ned til pøl­ses­ovsen. Rør rundt og ser­ver straks. Velbekomme!

Kom­men­ta­rer til opskrif­ten mod­ta­ges gerne i kommentarerne.

74 tanker om "Opskrift på svensk pølseret med pasta"

 1. Denne ret er nae­sten lavet til pasta, og jeg er saa glad for at du har lagt din opskrift ind! Det var utro­ligt let at lave og sma­gede helt fan­ta­stisk –har lavet denne ret mange gange nu, og det er ble­vet til “luksus” mid­da­gen i fami­lien :) Tak for indlaegelsen!

 2. Hej Char­lotte og Isfan,

  det er en dej­lig opskrift, som man (hel­dig­vis) selv kan kry­dre og ændre, som man har lyst.

  Jeg er glad for, at den også kan vække begej­string hos andre.

  Ven­ligst,

  Ulrik

 3. Dej­lig, nem og vels­ma­gende ret.
  Min kære­ste og jeg er netop gået hver til sit, og her står jeg så med gry­der, pot­ter og pan­der, og ved dår­ligt hvor­dan de skal bru­ges, så din pøl­se­ret på net­tet og tænkte at den må jeg da kunne finde ud af at lave. Den var nem og smagte fan­ta­stisk, så nu føler jeg mig uover­vin­de­lig i mit køkken.

Der er lukket for kommentarer.