Klosterkiks

Ane­mette Ole­sen, som er for­fat­ter til mange bøger, der tager udgangs­punkt i gode råva­rer fra natu­ren og haven, har en opskrift på kiks. Jeg ved ikke hvil­ken af hen­des bøger den er fra, men de er i hvert fald gode!!

Jeg har gjort por­tio­nen min­dre, så den pas­ser med 3 bageplader.

  • 1½ dl havregryn/byggryn
  • 2 dl frø/kerner gerne blan­det eks. bir­kes, hør­frø, solsik­ke­ker­ner, sesamfrø
  • 6 dl fuld­korns­h­ve­de­mel eks. Ølands­h­vede fra Aurion
  • ½ tsk. urtesalt, eks. Herbamare
  • ½ tsk. bagepulver
  • 1 1/4 dl olivenolie
  • 2 dl vand
  • 1½ spsk. fly­dende honning
  • evt. tør­rede urter som krydderi

Bland de tørre ingre­di­en­ser sam­men. Til­sæt olie, hon­ning, vand. Ælt godt.

Rul dejen ud (2–3 mm tyk), prik i dejen med en gaf­fel og skær ud i pas­sende fir­kan­ter evt. med en klejnespore.

Klosterkiks skæres ud med klejnespore
Kloster­kiks skæ­res ud med klejnespore

Bages ved 200 gra­der i 10–11 minutter.

Lækre Klosterkiks
Lækre Kloster­kiks
Lækre Klosterkiks får hurtigt ben at gå på!
Lækre Kloster­kiks får hur­tigt ben at gå på!

Vel­be­komme!

17 tanker om “Klosterkiks

  1. Tak for at dele opskrif­ten! Ja de får helt sik­kert hur­tigt ben at gå på :)

    Jeg havde ikke fuld­korns­h­ve­de­mel — kun almin­de­ligt men skif­tede til gen­gæld 2dl hve­de­mel ud med grahamsmel.

    Hil­sen

    Signe

  2. Hej Signe

    Oprin­de­ligt er opskrif­ten også med almin­de­lig hve­de­mel, men efter­hån­den bru­ger vi kun spelt­mel eller fuld­korns­h­ve­de­mel, så mit pro­blem var lige omvendt :-)

    Vh Malene

Der er lukket for kommentarer.