Vi har jo givet os selv den utaknemmelige opgave at finde en chokoladekage til vort bryllup 🙂 I går kastede vi os ud i en Guanajakage uden mel fra Claus Meyers “Lidt men godt om chokolade”. Opskriften findes også her. Min involvering bestod i at beklæde en bageplade med bagepapir og så gik jeg ind i stuen med et: “Du kalder, hvis du skal have hjælp!” Der er nemlig ikke køkkenbordplads til, at to personer kan være i gang på samme tid.
Ulrik hakkede chokolade, kom det i vandbad, piskede æggehvider, piskede æggeblommer, rev marcipan, blandede det sammen, som skulle blandes sammen, så det så ud til, at alt var i den skønneste orden, så jeg behøvede jo ikke at blande mig.
Pludselig lød der et brøl fra køkkenet. Ulrik havde brændt sig på vandbadet. Da jeg jo godt kunne regne ud, at han havde brændt sig, behøvede jeg jo ikke at spørge, hvad der var sket. I stedet råbte jeg: “Vil du have tips? (som i gode køkkenråd)”. Hvortil han svarede irriteret: ” Jeg vil ikke have chips, jeg vil have hjælp!” Ja, sådan kan man blive misforstået i kampens hede… Så jeg måtte i køkkenet og redde ham 😉 Jeg tog mig af den smeltede chokolade og ryddede op, så der blev lidt bordplads igen. Og voilà efter 15 min. i ovnen var kagen klar, hvilket var halvt så lang tid som forberelsen.
Som I måske kan forstå, så får kagen ikke gode karakterer for sin brugervenlighed, der skulle bruges for mange skåle 🙂 Kagen egner sig desuden mere som “lagkagebunde”, da den er max. 1½ cm høj og flyder ud på 3/4 af bagepladen. Så den scorer heller ikke på æstetiken. Men det skal dog siges, at den er rigtig saftig og fast. Den blev i hvert fald spist med velbehag. Lidt orangesmag ville klæde den godt og så skal den helst spises med is/creme fraîche til.
Inden vi spiser det hele, er der lagt noget på frys, så desserten til næste uges gæster er klaret 🙂
Vi sætter pris på at i sådan forbereder jer til vores besøg 😉 Vi skal nok tage tilbehør a’la is med 🙂
Det lyder som en god idé Lisa! Godt, at vi har Bilka lige i nærheden 🙂
Hej med jer
Jeg kan godt forstå, at Meyer måske ikke var helt så stort et hit. Han gør det så besværligt, fordi alting skal i vandbade og den slags. Men min erfaring er, at man godt kan snyde lidt, og kagerne bliver lige gode for det. Hans opskrift på ‘Min første yndlings-chokolade-kage’ kan rigtig godt anbefales — den er saftig, fuld af smag og ret enkel at bage.
Ellers så prøv og lur på min side igen — hvis I vil prøve noget lidt klægt med en fantastisk rig chokoladesmag med et hint af kaffe, så kig efter ‘svensk chokoladekage med espresso’. Jeg har engang prøvet at tilsætte en god håndfuld økologisk appelsinskal, og det klæder den rigtig godt. Hvis I gør det, kan I forsøge at undlade kaffen — måske bliver det alligevel lidt for heftig en blanding. Held og lykke med det. Jeg glæder mig allerede til chokolade-kræs 🙂