Test af chokoladekager 4. del

Det fjer­de afsnit i føl­je­to­nen om den per­fek­te cho­ko­la­de­ka­ge vil vi til­skri­ve det­te fla­de eksem­plar uden mel. Kagen inde­hol­der kun føl­gen­de ingre­di­en­ser:

  • 100g smør
  • 100g cho­ko­la­de
  • 200g suk­ker
  • 3 æg

Gør som føl­ger, hvis du vil gøre os kun­sten efter: smelt cho­ko­la­de og smør og rør det sam­m­men. Vi brug­te et vand­bad — men en mikro­ovn eller en tyk­bun­det gry­de er sik­kert lige så godt. Pisk suk­ker og æg sam­men til en luf­tig mas­se. Vend til sidst cho­ko­la­de- og smør­blan­din­gen i ægge­mas­sen og hæld det hele i en form. Nu skal den bages ved 175 gra­der Cel­si­us i 25–30 minut­ter. Resul­ta­tet kom­mer til at se nogen­lun­de sådan ud.

 

Kagen skal være kon­fek­t­ag­tig og ikke helt så smat­tet, som den her er. Det bety­der, at du nok skal give den tæt­te­re på 30 minut­ter end de cir­ka 25 minut­ter, vi gav vores. Men den sma­ger godt, det vil jeg godt til­fø­je. Og den kræ­ver et styk­ke is, cre­me frai­che eller andet syr­ligt.

Opskrif­ten er i øvrigt hen­tet fra Alt for damer­nes mad­sek­tion fra num­mer 42, årgang 2002 og hed­der “suveræn cho­ko­la­de­ka­ge”. Man kan godt gem­me en opskrift meget læn­ge uden at prø­ve den af. Nu kan vi sæt­te et “kan godt laves igen”-mærke ud for den opskrift.

Lukket for kommentarer.