I går var vi hos præsten for at få et lynkursus i at blive gift. Vielsesanmeldelsen blev udfyldt, de retmæssige vidner blev noteret, bryllupskoreografien (som vi tidligere har nævnt) blev gennemgået og så talte vi om, hvilke salmer, der skulle synges. Vi fik at vide, at vi enten kunne vælge 3 eller 4, så det blev et udskillelsesløb, hvor vi i forvejen havde kigget på og nedskrevet 6 salmer. Vi valgte følgende salmer, som også vil blive sunget i denne rækkefølge:
- 754: Se nu stiger solen af havets skød
- 29: Spænd over os dit himmelsejl
- 730: Vi pløjed og vi så’de
- 703: Det er så yndigt at følges ad
“Se nu stiger solen af havets skød” er jo en dejlig morgensalme, som handler om troen på Gud og det gode liv og ikke mindst håbet om, at der er en mening med livet. Og så kan vi i øvrigt bedst lide Lars Nielsens melodi fra 1891, så det bliver naturligvis den, der bliver spillet.
“Spænd over os dit himmelsejl” er Birte Kolds bud på en nyere salme, som kan være med til at udvide vores syn på det danske udvalg af salmer — hvis man som os ikke går i kirke meget mere end een gang om året. Og ja, det er til jul. Hvor salmeudbuddet er ret fastlagt. Vi skal lige have lært melodien, så vi er sikre d. 18. august.
“Vi pløjed og vi så’de” er en del af Ulriks arv. Omkvædet Alle gode gaver//de kommer ovenned//så tak da Gud//ja pris dog Gud//for al hans kærlighed
har været en central bordbøn i hans barndomshjem, så derfor får hele salmen — som også hører høsttiden til — plads ved vores vielse.
“Det er så yndigt at følges ad” hører jo helt traditionelt til ved et bryllup. Det er mindst een tradition, vi ikke har tænkt os at bryde. Malene siger, at det er een af grundene til, at vi skal holde et kirkebryllup: for at få lov til at gå ned af kirkegulvet, når orglet spiller “Det er så yndigt…”
I øvrigt aftale vi med præsten, at vi (meget traditionelt) holder os helt uden for at sørge for udsmykning af kirken. Såfremt nogen ønsker at lave pæne blomsterbuketter eller andet smukt til kirkerummet, da skal de tage kontakt til degnen i Hallund sogn, som vil sørge for at skaffe adgang til kirken. Degnen kan kontaktes gennem menighedsrådet, der belejligt nok har Niels Peter Kold som formand.
Skulle uheldet nu være ude og der kommer en begravelse i vejen lørdag formiddag, da kan bryllupsudsmykningen af kirken lørdag lige over middag godt blive en smule hektisk. Men så tager vi den oplevelse med. Som brud og brudgom skal vi alligevel ikke være i kirken før 10–15 minutter før for Ulriks vedkommende og meget kort før kl. 13:00 for Malenes vedkommende 🙂
Vel mødt om mindre end tre uger. Vi glæder os til at se jer!