Nyt efternavn, nyt pas?

Jeg blev gjort opmærk­som på, at det måske kan være nød­ven­digt at få lavet nyt pas, når man er ble­vet gift og fået nyt efter­navn. Sand­syn­lig­vis pga. ter­r­ortrus­len er det åben­bart meget vig­tigt i nog­le desti­na­tio­ner, at nav­net på fly­bil­let­ten og i pas­set er det sam­me.

Politi.dk oply­ser i for­bin­del­se med for­ny­el­se af pas, at man skal med­brin­ge doku­men­ta­tion for ret­te navn, som er nød­ven­digt, hvis dit navn er ændret fx i for­bin­del­se med vielse/navneændring.

Så jeg bur­de jo få lavet et nyt pas. Jeg fik dog nyt pas sid­ste år, så jeg synes, at det er lidt fjol­let at få et nyt så kort tid efter. Det koster trods alt knap 600 kr.

Måske skal jeg bare sik­re mig, at jeg ikke får skre­vet mit nye navn på bil­let­ten, hvis vi plud­se­lig fin­der ud af, at vi skal ud at fly­ve…

Er der nogen, der sid­der inde med erfa­rin­ger på det­te områ­de?

163 Replies to “Nyt efternavn, nyt pas?”

  1. Hvis du over­ve­jer at tage til USA inden du skif­ter det, så glem det. Skal du en af dis­se høj-para­noi­de ste­der hen, så få det lavet!

    Ryan fik ændre sit(ældre) pas, da han helst ikke vil­le til USA med afri­kan­ske lan­de og Rusland i… (da det også var vasket, så det ikke så rig­tigt ud) Men selv­om Ryans til­fæl­de er lidt spe­ci­elt, så vil­le jeg ikke til­skri­ve ame­ri­ka­ner­ne at cut­te en smu­le sla­ck. Der er ekstra ekstern(ifl til luft­hav­nen) sik­ker­heds­check, selv inden­rigs swap­per de dine sko for spræng­stof­fer, kro­p­s­vi­si­te­rer dig. Hvil­ke andre lan­de der lige er, ved jeg ikke.

    Nå ja, som sjov histo­rie kan jeg jo lige næv­ne de sed­ler du får udle­ve­ret på fly­et til USA. Ryan og jeg hav­de tårer tril­len­de ned af kin­der­ne af grin. Tro mig… de kan slå noget af det mest fjol­le­de vi har lavet til Para­noia.

    Will you com­mit anyt­hing ille­gal, or otherwi­se immoral act?

    Will you com­mit any teo­rist act?

    Have you, in any way, been invol­ved in or asso­ci­a­ted with naxi ger­ma­ny or the pro­sections in the peri­od 1940–1945?
    (vi er ikke sik­ker på om jøder der er ble­vet for­fulgt skal sva­re ja, vi ER dog sik­ker på at myn­dig­he­der ikke har sam­me humor som os, så vi spurg­te ikke)

    Det bed­ste var!
    The incon­ve­ni­en­ce for this form has been calcu­la­ted to (1)understanding 2 min. (2) Answe­ring each question, for an avera­ge for 6 minu­tes. Any com­plaints, com­men­ts or sug­ge­stions for this esti­ma­te plea­se con­ta­ct Cen­tral Admi­ni­stra­tion, pro­gram­me for paperwork bur­den reduction 93203–23923 Was­hin­g­ton DC

    Desvær­re fik vi ikke “fejl­skre­vet” en, og gemt den. kun den med told­va­rer, og den er SLET ikke nær så sjov.

    Pea­ce out

    …Tro­els

  2. Du kan sag­tens rej­se rundt til Lon­don og Ber­lin med gam­melt pas.
    Jeg fik nyt efter­navn sid­ste år, men har ikke fået lavet nyt pas end­nu, sålæn­ge du sør­ger for at det navn der står på bil­let­ten er helt iden­tisk med det navn der står i dit pas.

    Lizzy

  3. @Lizzy: Tak for tip­pet. Vi har over­ve­jet at tage en tur til Ber­lin, så det er rart at vide, at det ikke er strengt nød­ven­digt med nyt pas.

Lukket for kommentarer.