Vi er så glade for vores basiskasse fra Aarstiderne. I denne uge er vi blevet beriget med red core-gulerødder. De ligner persillerødder i størrelsen. Ifølge Aarstiderne er de “fantastiske til kogning — men spis dem ikke rå”.
Den medfølgende opskrift skulle prøves og resultatet var uhmmm…
- 1 løg
- 2–3 fed hvidløg
- 300 g kartofter
- 500 g red core gulerod (eller alm. gulerødder)
- 2 spsk. olie
- 1 timiankvist
- 1–1,5 l bouillon/vand
- skal og saft fra 1 citron
- evt. 1 rød peberfrugt
- drænet youghurt
Løg og hvidløg snittes fint og sauteres i olie. Grofthakkede gulerødder og kartofler kommes ved og sauterer med et par minutter. Bouillon/vand hældes over, så det dækker, timian tilsættes og suppen koger til alt er mørt. Suppen blendes og smages til med salt, peber, skal og saft af citron. Tilsættes evt. rød peberfrugt i fine tern og serveres med drænet youghurt og godt brød.
Lukket for kommentarer.