Franske chokolademakroner

Jeg er glad for at sam­le opskrif­ter fra diver­se bla­de. Den­ne opskrift er fun­det i Alt for Damer­ne 42/2002. Cho­ko­la­de­ma­kro­ner­ne er et sik­kert hit til en kop kaffe/te i ste­det for des­sert. Lave­de dem sene­st til Ulriks fød­sels­dag, da vores for­æl­dre var på besøg. Der er kun én fejl ved dem, de sma­ger af mere…

Sådan laves makro­ner­ne (ca. 32 stk.)

  • 150 g mand­ler
  • 100 g mørk 70% cho­ko­la­de
  • 275 g flor­me­lis
  • 4 ægge­hvi­der

Mal mand­ler­ne til mel i foodprocessor/minihakker. Gør det sam­me med cho­ko­la­den — nem­mest når den er køle­skabs­kold. Bland man­del­mel, “cho­ko­la­de­mel” og flor­me­lis i en røreskål.
Pisk ægge­hvi­der­ne sti­ve og vend dem for­sig­tigt i man­del-cho­ko­la­de-suk­ker­blan­din­gen med en dejs­kra­ber, til mas­sen er blank og helt jævnt blan­det. Den skal fal­de helt sam­men.
Sæt makro­ner­ne — med en teske — på en bage­pla­de med bage­pa­pir i ens­ar­te­de cir­kel­for­me­de top­pe på ca. 4 cm (jeg er gået over til 2 cm i dia­me­ter — synes det bli­ver for meget af det gode, når de er så sto­re, for de fla­der ud under bag­ning).
Bages ved 180 gra­der i ca. 10 minut­ter. Afkøl makro­ner­ne inden bage­pa­pi­ret fjer­nes.

Sådan laves cho­ko­la­decre­men

  • 100 g mørk 70% cho­ko­la­de, hak­ket
  • 1 dl piske­flø­de

Varm lang­somt flø­den op til koge­punk­tet i en kas­serol­le. Kom cho­ko­la­den i en skål og hæld den var­me flø­de op i skå­len lidt efter lidt, så cho­ko­la­den smel­ter. Rør, til mas­sen er helt jævn og blank. Afkøl cho­ko­la­de­mas­sen i stu­et­em­pe­ra­tur. Pisk mas­sen cre­met og luf­tig med et piske­ris. Læg cre­men mel­lem to makro­ner og sæt dem køligt — dog ikke i køle­skab.

Franske chokolademakroner

142 Replies to “Franske chokolademakroner”

  1. super­go­de — jeg skal til og lave dem for anden gang, nu med bær­s­mag :D’
    sid­ste gang lave­de jeg dem med mars­bar-kanel cre­me hvil­ket også var mega læk­kert 😀

Lukket for kommentarer.