Jeg har skruet nedenstående pandekageopskrift sammen — den er baseret på boghvedemel og majsmel, så den skulle gerne være glutenfri. Derudover er der æg, soyadrik, salt og olie i. Simpelt og nemt.
Opskriften er modificeret fra bagsiden af Nutanas majspandekageopskrift, så den ligner en hel del.
Der bliver ca. 6–10 pandekager afhængig af størrelsen på panden. Det er min erfaring, at med denne opskrift bliver pandekagerne generelt en smule tykkere og mere stive end med den klassiske hvedemelsvariant.
Ingredienser
50 gram majsmel
90–100 gram boghvedemel
3–4 dl soyadrik
2 æg
2 tsk salt
1 spsk olie
krydderier efter ønske (peber, paprika, kardemomme, kanel, etc.)
Fremgangsmåde
Start med at røre soyadrik og æg sammen. Opløs evt. salt og andre krydderier heri.
Vej melet op og rør soya-ægge-blandingen ud i melblandingen. Uden klumper. Rør til sidst olien i.
Hvis dejen stadig føles meget tyk, da kan der røres mere væske i. Vand er en fin løsning.
Varm en pande op og put gerne en smule olie på den. Hæld pandekagedejen ud så tynd som muligt. Bag pandekagerne lysebrune på hver side og nyd dem med fyld (tomatsovs, kødsovs, chokoladesovs, honning, sirup, citron og sukker, etc.) efter ønske. Prøv evt. med en salt sovs til en sød pandekagedej eller omvendt: en salt madpandekage til en sød sovs.
Velbekomme — og kom endelig med kommentarer til opskriften.