Jeg har fundet Henrik Boserups lille sorte kogebog ‘MAD’ frem fra gemmerne. En rigtig god samling opskrifter, hvis man i forvejen kan lave mad. Det er nemlig ikke megen hjælp man får til mængder og fremgangsmåder.
Jeg er vild med supper, så jeg prøvede en ny her til aften. Den kan bestemt anbefales. Vi fik stegt, røget flæsk til.
Opskriften er skrevet direkte af fra kogebogen, men kan også findes på Boserups egen side. Det i parentes er mine egne tilføjelser.
Gulerod/avocadosuppe
- gulerødder i fine små stykker (jeg tog 3 store gulerødder)
- (en porre)
- hakket hvidløg (2 fed)
- olivenolie
- vand eller bouillon (jeg tog en grøntsagsbouillon)
- avocado , ½ per person (jeg tog 2 små)
- youghurt
- tomat
- krydderurt (jeg havde noget persille i fryseren)
- salt og peber
Sautér gulerødder, (porrer) og hvidløg i olien. Skal ikke tage farve. På med væsken. Simrer i 5 min. (Jeg gav det nok 10 min.)
Afhængig af avocadoens modenhed og dit ønske om konsistens, hakkes, piskes eller blendes den i suppen. (De avocadoer jeg havde købt var ret hårde, så jeg kogte dem med gulerødderne de sidste 5 min. og blendede det hele med en stavblender. Til sidst monteres youghurten i suppen (på dansk: hæld en lille klat youghurt oven i suppen). Smag til med salt og peber. Tomat og urt ovenpå.
jeg vil bare byde jer velkommen til ringkøbing og håber at i vil finde det i søger. vores by er en dejlig sted jeg er opvokset i ringkøbing/hvide sande og har lavet flere ting om vestjylland velkommen hilsen familien larsen.
Hej Svend Erik og tak for din velkomsthilsen. Vi er glade for at bo her — men glæder os til vi lærer lidt flere at kende i byen.
Må jeg spørge, hvordan du fandt vores hjemmeside?
jeg var ved at se billeder fra ringkøbing fjord og da så en billed med teksten smid ikke sten i vandet det var fra ringkøbing havn. der var flere af jeres billeder.