I forbindelse med flytningen holdt vi pause med vores leverancer fra Aarstiderne. I fredags har vi igen fået vores uundværlige frugt- og grøntkasser. Vi har dog også lige hentet frugt og grønt hos vores lokale øko-pusher, så vi har rigeligt med sunde sager i disse dage. Der bliver lavet en masse juice på saftcentrifugen, smoothies og ikke mindst grønt tilbehør til maden. I fredags stod menuen således på Røget laks med sprødmørt grønt med hjemmelavet olieeddikedressing og smilende æg. Opskriften er inspireret af det hæfte, der fulgte med grøntkassen.
2 personer
Det grønne og æg
- 3 gulerødder
- 1/4 hvidkål
- 3 pastinak
- 8 grønne asparges
- 2 smilende æg
- frisk timian
Olieeddikedressing
- 3 spsk. rapsolie
- 3 spsk. balsamico
- 2 tsk. citronsaft
- salt
- peber
Det grønne skrælles og skæres i gode bidder, asparges knækkes ved roden. Koges i 5 min. med lidt salt. Vandet hældes fra. Drys timian over og derefter dressingen. De to smilende æg skæres i halve og arrangeres ovenpå. Vi spiste som nævnt røget laks til, men anden fisk eller bare brød kan gøre det. Man kan vælge andre typer grønt: broccoli, bønner, skorzonerødder, porrer, grønkål, løg osv.