Julen er glöggens tid. Og glögg kan laves på rigtig mange forskellige måder. Her leverer vi en opskrift på en hvid glögg, der efter vores mening er “lettere” end en typisk rødvinsbaseret glögg.
Hvid glögg
Glöggessens laves af:
- 1 liter æblemost
- 2 kanelstænger
- 1 ps. pomeransskal
- 1 spsk. kardemomme (i en te- eller kaffepose, så det er til at tage op igen)
- saft fra 1 lime. Evt. også skallen, hvis det er en øko-lime.
- 1 tsk. revet ingefær
- sukker/honning/sirup efter smag
- Evt. andre “julede” krydderier: stjerneanis, nelliker, osv.
Lad essensen koge ved svag varme i mindst et par timer. Lad den derefter trække køligt i mindst et døgn.
Derefter kan essensen sies og blandes op med fyld, hvidvin og snaps efter eget ønske.
Fyldet kan laves således:
- tørrede abrikoser i tern
- lyse rosiner, der evt. trækker i rom i et døgns tid
- syltet ingefær i små tern
- hakkede, smuttede mandler
- en appelsin i tynde skiver
God fornøjelse med at holde varmen her i den kolde tid!
Lukket for kommentarer.