I mit barndoms hjem blev (og bliver) der serveret “gammeldags risdessert” juleaften. Ingen ris á la mande. Ingen risengrød. Bare svesker og ris kogt sammen til en velsmagende og nærende grød. Sveskerne hjælper maven på vej i denne fede flæskefestival, vi kalder jul.
Den ser ud som det vises på billedet herunder. Efter billedet kommer der en opskrift.
Risdessert med svesker
- 1½ ps. svesker (300–400 gram)
- 1l saftevand efter eget valg
- 175 g grødris
- 1 dl sukker eller ½ dl honning
- vaniliekorn, vaniliesukker eller vanilieessens efter smag
- lidt citronskal og ‑saft (el. appelsinskal og ‑saft)
- hakkede mandler tilsættes efter behag.
Alle ingredienserne, undtaget mandlerne, koges sammen til en ikke for stiv grød. Skulle det ske, at grøden alligevel bliver for stiv, kan den reguleres med saftevand.
Derefter afkøles grøden, mandler tilsættes og desserten pyntes med flødeskum.
Dette giver en stor portion dessert, nok til 10 sultne.
Tak til min kære moder for at dele denne opskrift med resten af verden. Velbekomme og lad os så høre om dine ikke-traditionelle juleretter i kommentarerne.
Lukket for kommentarer.