Chokoladekage med rødbede

En gang for læn­ge siden klip­pe­de Male­ne en opskrift ud af et gam­melt Idé­nyt under over­skrif­ten “En høst­me­nu”. Det var en rød­be­de­cho­ko­la­de­ka­ge, der udnyt­te­de års­ti­dens høst af rod­frug­ter til at pif­te en tra­di­tio­nel cho­ko­la­de­ka­ge lidt op ved at put­te en mæng­de rød­be­der i.

Billede fra Idényt af chokoladerødbedekageopskriften
Bil­le­de fra Idé­nyt af cho­ko­la­de­rød­be­de­ka­ge­op­skrif­ten

Nu er det jo ved at være høst­tid igen og der­for vil jeg benyt­te lej­lig­he­den til lige at kom­me med vores egen til­fø­jel­se til den­ne opskrift.

Rødbedechokoladekage (fra Idényt)

4 pers.

1 stor spring­form
350 g fin­tre­vet rød­be­de
200 g smør
300 g mørk cho­ko­la­de
4 æg str. L
300 g suk­ker
1 spsk. vanil­jesuk­ker
350 g hve­de­mel
2 tsk. bage­pul­ver

Smelt smør og hak­ket cho­ko­la­de for svag var­me. Pisk æg og suk­ker hvidt og skum­men­de, og rør rød­be­de og vanil­jesuk­ker i. Vend hve­de­mel, bage­pul­ver og cho­ko­la­des­mør i ægge­mas­sen. Kom dej­en i en smurt og mel­drys­set spring­form, og bag kagen ved 150° i ca. 1 time. Mærk efter med en strik­kepind. Så læn­ge der sid­der dej på pin­den, er kagen ikke fær­dig.

Kil­de: Idényt.dk

Vi brug­te (desvær­re?) meget sto­re og mod­ne rød­be­der, og vi mener, at det måske var der­for kagen fik en meget mul­det smag. Prøv med små, helt fri­ske rød­be­der — så kan det være, at den “jor­de­de” smag ikke bli­ver så frem­træ­den­de i kagen.

Et billede af rødbedechokoladekagen.
Et bil­le­de af rød­be­de­cho­ko­la­de­ka­gen fra Idé­nyt.

Som et alter­na­tiv til den oven­stå­en­de kage, som sma­ger gan­ske udmær­ket, vil vi på et sene­re tids­punkt i løbet af efter­å­ret prø­ve den­ne opskrift, hvor rød­be­der­ne først bli­ver bagt i ovnen før de bli­ver put­tet i kagen:

Chokoladerødbedekage (fra Meyers Køkken)

1½ dl kakao
4 dl hve­de­mel
4½ dl rør­suk­ker
2 dl maj­so­lie
250 g rød­be­de
5 æg
2 spsk polen­ta (majs­mel)
3 tsk bage­pul­ver
¼ tsk salt

Pak ca. 300 g rød­be­der i alu­fo­lie. Bag dem ca. 1½ time ved 180 gra­der til de er møre. Pak ud og skr­æl dem. Sigt kakao, hve­de­mel, bage­pul­ver og salt ned i suk­ke­ret. Rør olie, æg, polen­ta og rød­be­der i. Hæld blan­din­gen i en smurt, mel­drys­set form og bag kagen ca 50 minut­ter.

PS! Dej­en kan kry­dres med vanil­le eller inge­fær.

Kil­de: Mey­ers Køk­ken via Spise.dk

Uan­set set hvad, så skal rød­be­der­ne nok få ben at gå på det­te efter­år!

Lukket for kommentarer.