Anemette Olesen, som er forfatter til mange bøger, der tager udgangspunkt i gode råvarer fra naturen og haven, har en opskrift på kiks. Jeg ved ikke hvilken af hendes bøger den er fra, men de er i hvert fald gode!!
Jeg har gjort portionen mindre, så den passer med 3 bageplader.
- 1½ dl havregryn/byggryn
- 2 dl frø/kerner gerne blandet eks. birkes, hørfrø, solsikkekerner, sesamfrø
- 6 dl fuldkornshvedemel eks. Ølandshvede fra Aurion
- ½ tsk. urtesalt, eks. Herbamare
- ½ tsk. bagepulver
- 1 1/4 dl olivenolie
- 2 dl vand
- 1½ spsk. flydende honning
- evt. tørrede urter som krydderi
Bland de tørre ingredienser sammen. Tilsæt olie, honning, vand. Ælt godt.
Rul dejen ud (2–3 mm tyk), prik i dejen med en gaffel og skær ud i passende firkanter evt. med en klejnespore.
Bages ved 200 grader i 10–11 minutter.
Velbekomme!
Tak for at dele opskriften! Ja de får helt sikkert hurtigt ben at gå på 🙂
Jeg havde ikke fuldkornshvedemel — kun almindeligt men skiftede til gengæld 2dl hvedemel ud med grahamsmel.
Hilsen
Signe
Hej Signe
Oprindeligt er opskriften også med almindelig hvedemel, men efterhånden bruger vi kun speltmel eller fuldkornshvedemel, så mit problem var lige omvendt 🙂
Vh Malene