En tidlig julegave

For snart 20 år siden — i 1991 — lave­de det dan­ske rap­mak­ker­par BOSSEN & Bum­sen, der er sam­men­sat af Chief One (Lars Peder­sen) og Jazzy H (Mor­ten Tri­er) en jule­rap, der efter min mening lever helt op til MC Einars udø­de­li­ge “Jul det’ cool” fra 1988.

Den knap så kend­te jule­rap hed­der Op til jul og blev blandt andet spil­let i Hit­lis­ten på DR, hvor en klas­se­kam­me­rat optog det på kas­set­tebånd. Der­ef­ter fik jeg en kopi af opta­gel­sen. Se, det var pirat­ko­pi­e­ring på et højt plan!

Hør num­me­ret og se cove­ret til pla­den Op til jul lige her bag­ef­ter…

Cover-billede til BOSSEN & Bumsen - Op til jul 12" vinyl
Cover-bil­le­de til BOSSEN & Bum­sen — Op til jul 12″ vinyl

Hvis du altid har været vild med Jazzy H’s flow fra Øst­kyst Hust­lers, så er det­te num­mer fuldt på høj­de med de rim, han sene­re vri­der rundt på albums som Fuld af Løgn, Ver­dens Læng­ste Rap og fle­re andre.

Til dig, der altid har været glad for dansk rap fra 1990’erne og synes, at MC Einars jule­rap er ved at være lidt for­tær­sket brin­ger jeg her:

BOSSEN & Bum­sen — Op til jul
[audio:https://ulrikkold.dk/hoeyerkold/wp-content/uploads/2009/12/02-Op-Til-Jul-Slank-Version.mp3]

14 Replies to “En tidlig julegave”

Lukket for kommentarer.