Småkagerne, der hedder noget så poetisk som Tusindfryd, er tilsyneladende fra en meget gammel opskrift. Ikke noget nyt fusionskøkken med inspiration fra molekylærbiologi, japansk fiskeri eller sydeuropæisk pastacirkus. Det her er fra Farmors tid.
- 200 g hvedemel
- 100 g kartoffelmel
- 100 g flormelis
- 2 tsk vanillesukker
Ovenstående ingredienser sigtes sammen og blandes efterfølgende med:
- 50 g hakket chokolade
- 50 g hakkede valnøddekerner
- 50 g hakkede røde og grønne cocktailbær
- 250 g smør
Rulles til en pølse (3–4 cm i dia.) og rulles ind i køkkenfilm eller bagepapir. Stilles koldt i 1–2 timer. Skæres i 2mm skiver (har du en gammel Raadvad rugbrødsskærer, så brug den!). Bages ved 200 grader i 8–10 minutter.
Der er flere billeder på ulrikkold!
54 Replies to “Opskriften på Tusindfryd-småkagerne”
Lukket for kommentarer.