Suppe og bio

Ret­telse: Nu vir­ker links.
Jeg har haft en aktiv aften, men nu er jeg godt nok også træt. Efter arbejde har jeg nået at:

 • handle
 • vaske tøj
 • lave mad (bil­lede og opskrift kom­mer herunder)
 • hjælpe i vores lille for­e­nings­drevne bio­graf og se fil­men Ama­zing Grace (om sla­ve­ri­ets afskaf­felse i Storbritannien)
 • tørre tøj (må vente til i mor­gen med at lægge det sammen)
 • lave fransk­brød­s­dej (som skal stå i køligt nat­ten og for­hå­bent­lig bages i mor­gen tidlig)
 • vaske op
 • skrive dette indlæg
Gulerodssuppe
Gulero­d­s­suppe

Jeg fandt opskrif­ten på denne Aro­ma­ti­ske Gulero­d­s­suppe i Poli­ti­ken på et eller andet tids­punkt. Nu var det tid til at afprøve den. Og den kan bestemt anbefales!

 • ½ liter vand
 • 2 fed hvid­løg, knuste
 • 5–10 g frisk inge­fær, grofthakket
 • 1 tsk. Her­ba­mara (urtesalt)
 • 1/4 tsk. fish sauce
 • 1/4 stang vanille eller vanil­le­pul­ver (ikke vanillesukker!)
 • hav– eller stensalt
 • frisk­kvær­net rosen­pe­ber (jeg brugte nu almin­de­lig peber)
 • 300 g gule­rød­der, skå­ret i grove tern
 • 50 g rød peberfrugt
 • 1 tsk. fen­ni­kel­frø (jeg havde ikke noget, så jeg brugte lidt frisk fennikel)
 • 1 tsk. kori­an­der (havde jeg ikke)
 • 2 spsk. ekstra jom­fru­se­sa­mo­lie (jeg havde kun almin­de­lig sesamolie)
 • 1 spsk. friskpres­set citron– eller limesaft

Bring van­det i kog med Her­ba­mara, hvid­løg, inge­fær, fish sauce, vanille, salt, rosen­pe­ber. Til­sæt gule­rød­der og lad dem koge i præ­cis 3 minut­ter. Blend gule­rød­der og al væsken samt kryd­de­ri­erne fra gry­den sam­men med rød peber­frugt, fen­ni­kel­frø, kori­an­der­frø, sesa­mo­lie og citronsaft.

Umh, en him­mer­rigs­mund­fuld. Jeg kan især godt lide den stærke smag af inge­fær og at der lidt ‘bid’ i sup­pen pga. af halvrå gule­rød­der. Jeg spi­ste rug­brød til med pea­nut­but­ter (det har jeg fun­det ud af sma­ger helt vildt godt!!).

5 tanker om “Suppe og bio

 1. så travlt du har haft! :) Kan så bare til­føje at du har smagt den før, efter­som vi fik den til nytår­s­af­ten i Dron­ning­lund på et tids­punkt. Mener da i hvert fald at i var med der :D Men det er en kanon god opskrift!

Der er lukket for kommentarer.