Suppe og bio

Ret­tel­se: Nu vir­ker links.
Jeg har haft en aktiv aften, men nu er jeg godt nok også træt. Efter arbej­de har jeg nået at:

 • hand­le
 • vaske tøj
 • lave mad (bil­le­de og opskrift kom­mer her­un­der)
 • hjæl­pe i vores lil­le for­e­nings­drev­ne bio­graf og se fil­men Ama­zing Gra­ce (om sla­ve­ri­ets afskaf­fel­se i Stor­bri­tan­ni­en)
 • tør­re tøj (må ven­te til i mor­gen med at læg­ge det sam­men)
 • lave fransk­brød­s­dej (som skal stå i køligt nat­ten og for­hå­bent­lig bages i mor­gen tid­lig)
 • vaske op
 • skri­ve det­te ind­læg
Gulerodssuppe
Gulero­d­s­sup­pe

Jeg fandt opskrif­ten på den­ne Aro­ma­ti­ske Gulero­d­s­sup­pe i Poli­ti­ken på et eller andet tids­punkt. Nu var det tid til at afprø­ve den. Og den kan bestemt anbe­fa­les!

 • ½ liter vand
 • 2 fed hvid­løg, knu­ste
 • 5–10 g frisk inge­fær, groft­hak­ket
 • 1 tsk. Her­ba­ma­ra (urtesalt)
 • 1/4 tsk. fish sau­ce
 • 1/4 stang vanil­le eller vanil­le­pul­ver (ikke vanil­lesuk­ker!)
 • hav- eller stensalt
 • frisk­kvær­net rosen­pe­ber (jeg brug­te nu almin­de­lig peber)
 • 300 g gule­rød­der, skå­ret i grove tern
 • 50 g rød peber­frugt
 • 1 tsk. fen­ni­kel­frø (jeg hav­de ikke noget, så jeg brug­te lidt frisk fen­ni­kel)
 • 1 tsk. kori­an­der (hav­de jeg ikke)
 • 2 spsk. ekstra jom­fru­se­sa­mo­lie (jeg hav­de kun almin­de­lig sesa­mo­lie)
 • 1 spsk. friskpres­set citron- eller limes­aft

Bring van­det i kog med Her­ba­ma­ra, hvid­løg, inge­fær, fish sau­ce, vanil­le, salt, rosen­pe­ber. Til­sæt gule­rød­der og lad dem koge i præ­cis 3 minut­ter. Blend gule­rød­der og al væsken samt kryd­de­ri­er­ne fra gry­den sam­men med rød peber­frugt, fen­ni­kel­frø, kori­an­der­frø, sesa­mo­lie og citrons­aft.

Umh, en him­mer­rigs­mund­fuld. Jeg kan især godt lide den stær­ke smag af inge­fær og at der lidt ‘bid’ i sup­pen pga. af halvrå gule­rød­der. Jeg spi­ste rug­brød til med pea­nut­but­ter (det har jeg fun­det ud af sma­ger helt vildt godt!!).

5 Replies to “Suppe og bio”

 1. så travlt du har haft! 🙂 Kan så bare til­fø­je at du har smagt den før, efter­som vi fik den til nytår­s­af­ten i Dron­ning­lund på et tids­punkt. Mener da i hvert fald at i var med der 😀 Men det er en kanon god opskrift!

Lukket for kommentarer.