Sommer i Sverige?

Vi bli­ver snart nødt til at fin­de ud af, hvor vores som­mer­fe­rie skal hol­des. I lyset af den bil­li­ge sven­ske kro­ne kun­ne det være, at vi skul­le se os om efter en spæn­den­de svensk desti­na­tion…

Nog­le for­slag?

287 Replies to “Sommer i Sverige?”

  1. Hvis I går efter bil­ligt, hvor­for så ikke over­ve­je Tjek­ki­et? Jeg kan snak­ke stol­pe op og ned om Prag, så det skal jeg lade være med, men hvad med Film­festi­val i Kar­lovy Vary, en tur i sølv­mi­ner og benkir­ke eller en kano­tur til Cesky Krum­lov.

    Jeg ken­der ikke pri­ser­ne uden­for Prag, men de er lave­re end her og i Prag koster en fadøl koster omkring kr 7,50, et almin­de­ligt solidt mål­tid er kr 40 til kr 55 og et stor­slå­et mål­tid til måske kr 270. Den tjek­ki­ske kro­ne lig­ger pt. lavt og kan måske sti­ge 10%-20% inden som­mer, men den kan også fal­de yder­li­ge­re.

    Og så lig­ger det kun 10 timer fra Ring­kø­bing. Lad de andre tage til Sve­ri­ge og kom til Tjek­ki­et 🙂

  2. @Michael: Det lyder som en dej­lig idé, vi også har over­ve­jet før. Hvor­dan er vej­ret i Prag/Tjekkiet og hvor­når skal man kom­me for ikke at bli­ve over­rendt af alle de andre turi­ster?

  3. Hejsa!

    Sve­ri­ge er dej­ligt (som jeg jo kan bevid­ne 1st hand). Hvis I ikke vil så langt op vil jeg anbe­fa­le at bru­ge en dag (eller måske to) på at van­dre omkring Kul­len nord for Hels­ing­borg. Det er et fan­ta­stisk områ­de med grot­ter man kan kom­me til fra både vand og land. Der er usi­ge­ligt smukt og har I lyst til at sove under åben him­mel er der genen­relt i Sve­ri­ge gode mulig­he­der for det (det er ikke så restrik­tivt som i Dan­mark).

    Ellers vil jeg anbe­fa­le at tage op til Växjö, hvor der er en lil­le by der hed­der Öja­by — og der i lig­ger der en gam­mel Her­re­gård, hvor I kan for­kæ­le jer selv en wee­kend. De har mas­sa­ge, spa på vær­rel­set og res­tu­ran­ten er fan­ta­stisk. Og pri­ser­ne er jo sven­ske — og der oppe koster det ikke så meget i for­vej­en. Ste­det har super atmos­fæ­re; man spi­ser bl.a. med det ori­gi­na­le sølv­be­stik. Se mere på http://www.ojabyherrgard.se.

    Ellers kan jeg anbe­fa­le Idre (som er godt vin­ter­sport­s­sted, men også super nice om som­me­ren!), Sälen og Branäs.

    Glæ­der mig til at læse om hvad I fin­der ud af 🙂 Ring bare, hvis der er spørgs­mål 😀

  4. @KS: Hej Kri­sti­an og tak for dit for­slag. Öja­by ser hyg­ge­ligt ud på bil­le­der­ne — det er ikke ble­vet let­te­re at væl­ge.

  5. Jeg har været her i 1,5 år nu og synes vej­ret har været bed­re end i Dan­mark (med und­ta­gel­se af vin­te­r­en i år) med et fast­land­s­kli­ma, tid­li­ge­re for­år og sene­re efter­år. Hvis I vil und­gå de sto­re fol­ke­mæng­der så und­gå som­mer­må­ne­der­ne juni, juli og august.

    I påsken kan I sta­dig være uhel­dig med vej­ret, men jeg tror for­å­ret vil have godt fat og så kan I jo kom­me og se Oba­ma. Men ellers vil jeg sige tid­lig som­mer eller sen efter­år er de bed­ste tids­punk­ter.

    Micha­els nye­ste blog..How to spend 4 days in Prague

Lukket for kommentarer.