For et stykke tid siden kom jeg til at læse i bogen ‘Kernesund Familie’ igen. Det førte mig forbi afsnittet med desserter og søde sager. Og den slags kan være farligt. Eller lækkert alt efter hvordan man ser på det.
Pointen er i hvert fald, at jeg kom forbi opskriften der hedder “chokolademousse”. Jeg har valgt at døbe den “banan-mousse au chocolat”, da den væsentligste del af opskriften er banan og chokolade.
Du kan finde opskriften og tip til en variant lige efter denne tekst.
Banan-mousse au chocolat
2 portioner
- 1 moden banan
- 2 spsk. kakao, mørk
- 2 spsk. jordnøddesmør
- 1 knsp. vaniliepulver/-ekstrakt
Opskriften er simpel: Put alle ingredienserne i en blender eller minihakker og kør det hele sammen i en blød masse. Del derefter opskriften i 2 glas, skåle eller andre beholdere og sæt den på køl i min. 30 minutter.
Tip: Chokolademassen kan krydres med f.eks. chili, paprika eller kanel, der skal tilsættes inden det hele blandes.
Tip 2: Chokolademassen får forskellig tekstur afhængig af om du bruger “knasende” jordnøddesmør eller “den glatte” udgave. Prøv begge dele og find din egen favorit!
Tip 3: Hak nødder eller mandler og put det i chokolademassen efter at det er blendet.
Opskriften er hurtig at lave, smager godt, er nem at skalere til flere portioner og er ikke tilsat hverken sukker eller tilsætningsstoffer — og så er der både kakao og jordnøddesmør i, som begge er venlige mod dit blodsukker. Hurra!
Hvis du har prøvet opskriften eller har spørgsmål, så er du velkommen til at skrive en kommentar!
Lyder som en rimlig tung dessert! Men herligt den er nem og kan spises med god samvittighed (ville dog gerne have haft lidt rigtig chokolade i uhmmm). Den må prøves!
Hej Signe,
det er en tung dessert, men den smager dejlig lækkert 🙂
Og når du har prøvet den, tror jeg du vil være enig i, at det ikke er nødvendigt med chokolade i.
Kakaoen og jordnøddesmørret skaber chokolade nok i sig selv.