Banan-mousse au chocolat

For et styk­ke tid siden kom jeg til at læse i bogen ‘Ker­nes­und Fami­lie’ igen. Det før­te mig for­bi afsnit­tet med des­ser­ter og søde sager. Og den slags kan være far­ligt. Eller læk­kert alt efter hvor­dan man ser på det.

Poin­ten er i hvert fald, at jeg kom for­bi opskrif­ten der hed­der “cho­ko­la­de­mous­se”. Jeg har valgt at døbe den “banan-mous­se au cho­co­lat”, da den væsent­lig­ste del af opskrif­ten er banan og cho­ko­la­de.

Du kan fin­de opskrif­ten og tip til en vari­ant lige efter den­ne tekst.

Banan-mousse au chocolat

2 por­tio­ner

 • 1 moden banan
 • 2 spsk. kakao, mørk
 • 2 spsk. jord­nød­des­mør
 • 1 knsp. vani­lie­pul­ver/-ekstrakt

Opskrif­ten er sim­pel: Put alle ingre­di­en­ser­ne i en blen­der eller mini­hak­ker og kør det hele sam­men i en blød mas­se. Del der­ef­ter opskrif­ten i 2 glas, skå­le eller andre behol­de­re og sæt den på køl i min. 30 minut­ter.

Tip: Cho­ko­la­de­mas­sen kan kry­dres med f.eks. chi­li, papri­ka eller kanel, der skal til­sæt­tes inden det hele blan­des.

Tip 2: Cho­ko­la­de­mas­sen får for­skel­lig tek­s­tur afhæn­gig af om du bru­ger “kna­sen­de” jord­nød­des­mør eller “den glat­te” udga­ve. Prøv beg­ge dele og find din egen favo­rit!

Tip 3: Hak nød­der eller mand­ler og put det i cho­ko­la­de­mas­sen efter at det er blen­det.

Opskrif­ten er hur­tig at lave, sma­ger godt, er nem at ska­le­re til fle­re por­tio­ner og er ikke til­sat hver­ken suk­ker eller til­sæt­nings­stof­fer — og så er der både kakao og jord­nød­des­mør i, som beg­ge er ven­li­ge mod dit blod­suk­ker. Hur­ra!

Hvis du har prø­vet opskrif­ten eller har spørgs­mål, så er du vel­kom­men til at skri­ve en kom­men­tar!

146 Replies to “Banan-mousse au chocolat”

 1. Lyder som en rim­lig tung des­sert! Men her­ligt den er nem og kan spi­ses med god samvit­tig­hed (vil­le dog ger­ne have haft lidt rig­tig cho­ko­la­de i uhm­mm). Den må prø­ves!

 2. Hej Sig­ne,

  det er en tung des­sert, men den sma­ger dej­lig læk­kert 🙂

  Og når du har prø­vet den, tror jeg du vil være enig i, at det ikke er nød­ven­digt med cho­ko­la­de i.

  Kaka­o­en og jord­nød­des­mør­ret ska­ber cho­ko­la­de nok i sig selv.

Lukket for kommentarer.